WelkomOver mijLevenscirkel sfeerwinkelAgendaFavoriete linksNeem contact opTe Huur
Kristel Geers
Centering® Practitioner / Klinisch Psychologe
Agenda

Volgende workshops / bijscholingen worden op geregelde tijdstippen georganiseerd.
  1. Relaxatie training
  2. Kinderyoga
  3. Sherborne bewegingspedagogie

 


1) Relaxatie training:

Relaxatie is een vorm van ontspanning, gebaseerd op degelijke en wetenschappelijk bewezen methodes. Je wordt telkens binnen diverse actieve en passieve ontspanningsoefeningen en methodes begeleid. Deze oefeningen kan je naast de sessies makkelijk inzetten tijdens je dagdagelijks doen en laten. Even kiezen om te stoppen met waar je ook mee bezig bent, is zorgen voor jezelf en geeft je lichaam en geest de kans op adem te komen.

Voor de training zie: www.souldance.be

Ook te Brugge kun je terecht voor een relaxatietraining, alleen of met enkele vriend(en)(innen).


Mei 2017 - Relaxatie reeks te Brugge

op 03/05/2017 - 10/05/2017 - 17/05/2016 - 31/05/2017 ben je welkom voor de relaxatie avonden.
Een reeks van 4 avonden waarbij je het helende effect van relaxatie ontdekt. Telkens van 19u - 21u
Kostprijs voor de reeks : 80 euro
Voorzie makkelijk zittende kledij, breng pantoffels en eventueel een dekentje en kussen mee.


2) Kinderyoga

Er wordt kinderyoga voor kinderen van het eerste tot en met het 6e leerjaar binnen de praktijk geboden. Binnen de kinder yoga werken we met meditatie, ademhalingsoefeningen, relaxatie, ontdekken we onze zintuigen, ook de dieren leiden ons de weg naar allerhande yoga houdingen. Niets wordt geforceerd, in alle zachtheid mag elk kind zijn wie hij is of zij is en wordt elk gerespecteerd. Kinderyoga werkt helend, maar is vooral heel leuk en daarenboven biedt het heel wat leef - tools. 
Thema's als zelfvertrouwen, kracht, tevredenheid komen aan bod.


Komende reeks:
6 /03, 20/03 en 27/03 /2018 staat een nieuw reeksje gepland. Kostprijs: 36 euro voor de reeks.
16.30u - 17.15u voor eerste t.e.m. derde leerjaar
17.30u - 18.15u voor vierde t.e.m. zesde leerjaar.

Nodig: makkelijke kledij, matjes en dergelijke hoef je niet mee te brengen.


3) Sherborne:

Wat is Sherborne:

Sherborne is een bewegingsmethode waarbij ontwikkeling, ervaring, lichaamsbewustzijn en bewustwording gestimuleerd wordt. Via opdrachten en stimulansen ervaar je je bewegingsmogelijkheden, je tempo, je persoonlijke ruimte,  ervaar je jezelf op verschillende manieren in contact met anderen, maar word je ook uitgedaagd naar nieuwe bewegingsmogelijkheden, naar het ontdekken van eigen krachten, te oefenen, tot rust te komen.
Sherborne is actief bezig zijn en dit op diverse dimensies, fysiek, mentaal, emotioneel, relationeel.

De bewegingssessies zijn een gelegenheid om zich terug te leren thuisvoelen in het eigen lichaam en om terug aansluiting en erkenning te vinden bij andere personen, aldus Veronica Sherborne, grondlegster van de methodiek.
Sommige dingen leer je niet via gesproken of geschreven kennis, maar door ze te doen, te ondervinden, te ervaren en te voelen in de praktijk. (Prof. Dr. G. Loots, uit DAEMS, J., Missinne, T., BONTINCK, I., JAMINE, B.,GOETHALS, V., VAN RENTERGHEM, M., (2012) Sherborne Bewegingspedagogiek, ontwikkelingsstimulerend bewegen, Abimo uitgeverij.)

Tijdens Sherborne sessies wordt geen extra materiaal gebruikt. De ruimte, jezelf, de ander, de begeleider zijn de voornaamste ingrediënten. Geen prestaties, geen groots vertoon met toeters en bellen, geen falen of slagen. Enkel je fantastische zelf met je mogelijkheden en je, soms nog ongekende, potentieel.

Sherborne voor ouder en kind:

Sherborne voor ouder en kind, ook bekend als knuffelturnen wordt momenteel graag opgenomen in het programma van vele afdelingen van de Gezinsbond en ervaart een groeiend succes.

Deze sessies zijn volgens de bewegingsmethodiek van V. Sherborne opgebouwd en hebben naast hun motorische doel ook belangrijke sociaal - emotionele doelen zowel bij ouder als bij kind. Er is ruimte voor actief bewegen, afgewisseld met rust brengende activiteiten.
Spelender en bewegingsgewijs wordt de band tussen (groot)ouder en kind hechter, leert het kind zijn of haar eigen kracht kennen en hierop te vertrouwen, leert het kind op een gezonde manier te vertrouwen op anderen, leert de ouder loslaten, ...

Bedoeling is dus dat een ouder, grootouder, tante, ... samen met het kindje gaat Sherbornen. Geen schrik, je hoeft helemaal niet lenig te zijn of moeilijke oefeningen te doen, het gaat immers niet over het product maar over het proces van het bewegen.
Binnen de kleine, veilige groepjes heerst er steeds een gemoedelijke, plezante sfeer. 

Sherborne voor ouder en kind is bewegen, beleven en genieten. Tijdens de sessies staan succes, zelfontplooiing en het onderlinge contact centraal.

WANNEER?

Winterreeks te Souldance voor kinderen van 1jr6md t.e.m. 5 jaar ( start 27 /01/2018)
Lente reeks te Souldance voor kinderen van 1 jr 6 md t.e.m. 5 jaar (start 26/05/2018)
voor info :
zie de site van Souldance
Vaak gestelde vragen:

  *Mijn kind kan helemaal niet tot rust komen, zal hij of zij de groep niet storen?

Door het speelse en actieve karakter worden kinderen voortdurend uitgedaagd nieuwe dingen te proberen. Ze kunnen net die kracht inzetten tijdens een knuffelturn sessie, want ze kunnen een bron van inspiratie zijn binnen bewegingsmogelijkheden

* Ik ben niet lenig en heb vaak rugpijn, kan het geen kwaad?

Tijdens de Sherborne is het de bedoeling dat je ook als ouder er wat aan hebt en niet dat je als pijnlijder terug naar huis vertrekt. Daarom worden oplossingen gezocht om het voor iedereen zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Is zitten op de grond een probleem, dan zorgen we voor een stoel, zijn bepaalde oefeningen niet haalbaar, dan zorgen we voor een alternatief. Belangrijk is dat je je eigen grens kent en deze respecteert.

* Wat als mijn kind niet meedoet?

Dat kan, kinderen hebben soms tijd nodig om alles goed te observeren en in zich op te nemen. De beweging gebeurt op dat moment vooral vanbinnen. Binnen de sherborne worden kinderen niet geforceerd om te moeten deelnemen. Binnen respectvolle grenzen leert het kind zichzelf zijn en op zijn of haar tempo deel te nemen
.
Ook kunt u voor uw vereniging sherborne sessies aanvragen.
Voor vragen of inschrijving, mail of bel gerust - steeds berichtje inspreken aub - naar:
kristel.geers@telenet.be of 0474/491462


WelkomOver mijLevenscirkel sfeerwinkelAgendaFavoriete linksNeem contact opTe Huur