WelkomOver mijCentering® voor volwassenenBegeleiding aan kinderenAgendaFavoriete linksNeem contact opTe Huur
Kristel Geers
Centering® Practitioner / Klinisch Psychologe
Begeleiding aan kinderen
Als psychologe hanteer ik het model centering®. Dit model loopt als een rode draad doorheen de visie en de aanpak die ik hanteer. Ik verenig dit model met wat ik als klassiek geschoold psychologe aan kennis en vaardigheden bezit. Het samenbrengen van deze beide dimensies betekent een meerwaarde in de begeleiding en ondersteuning die ik bied.

Tijdens mijn universitaire studies en als stagiaire-psycholoog koos ik ervoor om me te verdiepen in de ontwikkeling van kinderen, Ook na deze studie bleef ik me verdiepen en bijscholen binnen dit gebied. Daarom kunt u ook voor het coachen van kinderen en jongeren bij mij terecht. ( zie ook het tabblad 'over mij', daar vindt u mijn gehele loopbaan terug)

Wat is het?
Ik bied een laagdrempelige hulpverlening wanneer het soms niet zo vlotjes loopt. Bijvoorbeeld :  kinderen die (faal)angst ervaren, die ( rouw -) verdriet ervaren, die moeite ervaren om zich uit te drukken, die zich terug trekken,  niet altijd hun plekje vinden, een gespannen, gestresseerde indruk geven, ervaren van lichamelijke klachten zonder medische reden, enz.

Hoe werkt het?
  • Indien je hulp zoekt voor uw kind en / of uw gezin kunt u via mail of telefonisch contact opnemen ( laat steeds een berichtje na aub)
  • De eerste maal zie ik de ouder(s)/verzorger(s), meestal apart, afhankelijk van de leeftijd van het kind. Hierin wordt een beeld van de hulpvraag van het kind of de jongere / gezin geschetst.
  • Vervolgens komt ook het kind langs, met of zonder ouders, maar de klemtoon ligt volledig op het leren kennen van het kind. Ook hier kan het kind of de jongere gevraagd worden even plaats te nemen op de behandeltafel.
  • Daarna komen de ouders / verzorgers terug samen om alle gegevens samen te leggen en doelen voorop te stellen waar we verder aan kunnen werken. Indien nodig kan ook een doorverwijzing worden voorgesteld.
  • Vaak is het ook erg aanvullend om met de ervaringen en belevingen van u als ouder/verzorger aan de slag te gaan, daarom kan het gebeuren dat ook u uitgenodigd wordt voor een sessie.


Welke methodes worden gehanteerd.

Uiteraard gebruik ik mijn kennis en vaardigheden afkomstig uit de klassieke klinische psychologie. Echter, binnen het model centering kan het zijn dat ik eveneens lichaamsgerichte technieken hanteer. Verder ga ik steeds heel speels en op maat van het kind, zijn of haar leeftijd te werk. Kinderyoga, brain gym, schrijfdans, mindfulness voor kinderen, relaxatie, sherborne, maar ook creatieve technieken ( werken met klei, verf, muziek, tekeningen...) kunnen onder andere aan bod komen.

Wat is het niet.

Ik stel geen diagnoses en neem geen testing af. Indien een diagnose gewenst en / of wenselijk is, verwijs ik u echter graag door.
Ook de behandeling van pathologiën behoort niet tot mijn begeleiding, ter ondersteuning samenwerkend is wel een mogelijkheid.
Ik werk hoofdzakelijk met wat voor het kind op dat moment moeilijk loopt, steeds naar een zelf en samen gesteld doel toe. 

Duur van de sessie:
Elke sessie duurt 1 uur en kost 50 euro
U kunt online een afspraak plannen.

Voor info of contact: 0474/491462 of mail Kristel.Geers@telenet.beWelkomOver mijCentering® voor volwassenenBegeleiding aan kinderenAgendaFavoriete linksNeem contact opTe Huur